12 Ağustos 2017 Cumartesi

PES 2013 Neden Bu Kadar Tutuldu?



KONAMI Pro Evolution Soccer 2013'ten sonra yeni bir yapılanma içerisine girdi ve oyunun ana yapısında geniş çaplı değişikliklere gitti. Kimileri bu değişikleri FIFA’ya ayak uydurdu diye yorumladı kimileri de kendi oyun şemasını değiştirdi fikrine sahip oldu.

Büyük bir kitleye göre tarihin en güzel pes serisi olan PES 13 hala Play Station kafelerde çoğunlukta bulunan masalarda ve her gün oynanmaya devam ediyor ki bunun belli bir kısmı da biz yamacıların oyuna yaptığı güncel yamaları da unutmamak gerek.

Oyun insanların kendi yapmak istedikleri hareketleri kolay ve seri bir şekilde yapmalarından dolayı bir çok kullanıcıya “özgürlük “ teması aşılamış gibi gözüküyor. PES'in başka bir serisinde Pro Evolution Soccer 2013 kadar düşüncelerinizi sahaya yansıtan bir oyun yok sanırım. Tabi bunlara yapılan bilgisayar hataları ile güzel gollere sebep olan oyunun diğer yüzünü de unutmadan geçmeyelim. Gerek defans aksiyonları gerekse de uzaktan atılan çekici goller kullanıcıyı bu oyuna daha da odaklıyor ve kullanıcıya fazlasıyla bir zevk veriyor.

Pro Evolution Soccer 2013'den sonra ise bu yapı bozulmaya ve oyunu artık zorlaştırma yönünde karar alan KONAMI oyun çekirdeğinde değişikliklere gitti. Küçük bir kitlenin hoşuna gitse de bu değişiklikler Pro Evolution Soccer 2013 severleri mutsuz ettiği aşikar. Ben bunu birazda Pro Evolution Soccer 2014'ün berbat olmasına bağlıyorum. Pro Evolution Soccer 2014'ü görenler önyargıya sahip olup artık Pro Evolution Soccer 2013'ten iyi oyun çıkmayacak düşüncesiyle Pro Evolution Soccer 2013'e bağlandılar. Eğer Pro Evolution Soccer 2014 yerine Pro Evolution Soccer 2013'ten hemen sonra Pro Evolution Soccer 2017 gibi bir oyun çıkmış olsaydı bence Pro Evolution Soccer 2013 şuan tarihin tozlu raflarında yer bulmuştu.

İndirme yaparken daha hızlı indirme yapabilmek için buradan indirdiğiniz programı kullanabilirsiniz.

Pro Evolution Soccer 2013 Propper Reloaded [mediafire]

Sonuç olarak Pro Evolution Soccer 2013 hayatımızda bir parça haline geldi ve sizler için yeni yamalar çıkarmaya devam edeceğiz.